FuckUp Nights Amsterdam

FuckUp Nights Amsterdam

Fuckup Nights Amsterdam – We live life without filters. 
Fuckup Nights is een avond waar verschillende iedere keer vier durfals vertellen over hun persoonlijke professionele ‘fuckup’. Een event gewijd aan keiharde faalverhalen, fuckups en goeie anekdotes waarmee we een middelvinger opsteken naar de druk die we – en daarmee de maatschappij – onszelf op leggen. Waarom? Omdat het leven je zo nu en dan nou eenmaal uitdagingen voorschotelt. Omdat we niet altijd open en eerlijk zijn over falen. Omdat we verdomme ook maar mensen zijn. En het wordt gewoon ook nog eens kneitergezellig! Speciaal voor Icarus hebben we drie Fuckupreneurs (een eretitel) gevraagd hun verhaal met je te delen.
1800 – 1900 Workship

 

Fuckupreneurs:

 

Christiaan Maats – Winnaar van de eerste Beco Sustainable Hero Award in 2012 en tweede bij de Green Fashion Competition 2011 – het door Christiaan opgerichte duurzame schoenenmerk OAT Shoes ging de eerste jaren als een raket. In 2011 bracht hij de állereerste bio-afbreekbare schoen op de markt, gemaakt op basis van natuurlijke materialen en afbreekbaar plastic. Toch werd OAT shoes failliet verklaard in 2015. Van sky high van down low. Wat ging er precies mis? En wat doe je als je je kindje, ondanks alle passie en tijd die er in zit, moet laten gaan? Christiaan vertelt over innovatie, pionieren en vallen (en gelukkig weer opstaan).
Marco Pesch – Wat doe je als je als acteur geen zin meer hebt om bij de telefoon te wachten op de rol van je leven? Dan maak je toch zelf een korte film! Samen met zijn medespeler ging hij het avontuur aan en startte een crowdfunding om het benodigde budget bij elkaar te krijgen. Na een draak van een productie – de 10 minuten op het witte doek namen uiteindelijk vier jaar in beslag – beleefde de film haar première in EYE Amsterdam, niet wetende dat de kers op de taart ook zijn afscheid van acteren betekende. Een verhaal over blinde ambitie, advocatengebluf, hosselen (heel veel hosselen) en loslaten.
Foto Marco: © Jackie Mulder
Charlotte van ’t Wout 
Eeuwige optimist Charlotte van ’t Wout is businesscoach, columnist voor AD.nl én schrijft momenteel aan twee boeken. Als startend ondernemer richtte ze iets meer dan een jaar geleden haar bedrijf SPOT. op, waarmee ze creatieve trainingsruimtes in Amsterdam verhuurt. Inmiddels is SPOT flink gegroeid naar 3 vestigingen en een team van 5. Wie haar dagelijkse vlogs over ondernemerschap op Instagram @celinecharlotte volgt (Tip! Dan leer je meteen waar ze al die tijd vandaan haalt), weet dat fuckups haar allesbehalve vreemd zijn. Onder het motto van ‘Sharing is caring’ geeft ze sinds kort met haar tweede bedrijf C.Academy online Instagram cursussen voor andere ondernemers. Tijdens Icarus deelt ze de beste lessen van afgelopen jaar live!

 

ICARUS