Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Het programma op het hoofdpodium Metabolic wordt afgesloten door het Amsterdamse collectief Mensen Zeggen Dingen.

We zijn een collectief en we presenteren ons met sproëzie, waarin de combinatie van spoken word, poëzie, theater, rap, cabaret, stand-up, improvisatie en allerlei andere vormen van het gesproken woord gezocht wordt. Dat doen we maandelijks in meerdere steden en op festivals in Nederland en Vlaanderen. Iedere vorm van woordkunst kan bij ons een podium krijgen.

Tijdens jouw festival nemen we mee:
Cesar Majorana komt, ziet en overwint heel Nederland. De jonge alleskunner (12 juli 100 voor Christus – 15 maart 44 voor Christus) is politicus, generaal en schrijver en één van de machtigste mannen van zijn tijd (volgens Wikipedia). Hij presenteert de ene keer het Holland Festival, om vervolgens ook nog eens naar Cannes af te reizen om Nederland te voorzien van informatie over filmsterren, om radslagen te maken in filmpjes van Cineville en daarnaast ook nog eens heel behoorlijk te schrijven. Na BNN, VICE, VPRO en Cineville is het niet meer dan volstrekt logisch dat deze grootheid een promotie maakt naar Mensen Zeggen Dingen. Vanwege onze bescheidenheid en tact. Op 19 september te bewonderen in Paradiso, 26 augustus bij Icarus in de Ceuvel, Amsterdam.

Luan Buleshkaj heeft onder de naam L-Deep furore gemaakt in de battlescene, bij onder meer Punchoutbattles en Don’t Flop entertainment. De laatste jaren gebruikt de man uit de Baarsjes zijn spitsvondigheid en taalvaardigheid echter vaker voor onder andere ons podium. Hij is uitgegroeid tot één van de absolute spoken word toppers in Nederland, spitte teksten onder het EK voetbal op de NOS en op BNN onder Solar Weekend. Daarnaast zet hij zich in voor jongeren op scholen door heel Nederland door ze zijn liefde voor taal bij te brengen. Niet meer weg te denken uit het collectief van Mensen Zeggen Dingen en onze ambassadeur in de hoofdstad van Nederland.

Teddy Tops is zo’n anderhalf jaar geleden bij ons team gekomen en de schrijfster is de onbetwiste koningin geworden van onze edities in de Ekko, Utrecht. Naast het schrijven van geweldige verhalen werkte ze voor de Tolhuistuin en gaat ze co-host worden van Paradiso. Teddy was al te beluisteren op MZD, Woorden Worden ZinnenDe Mus Amsterdam, te lezen in o.a. De Titaan, verschillende kranten, en nog vééél meer en gaat de komende jaren heel Nederland en België veroveren.

Tijdens en tussen alle voordrachten in dit podium, is de beeldende kunst te bewonderen van Roosje Verschoor. Deze fotoserie gaat over het vele falen dat hand in hand gaat met het kunstenaarschap.

https://www.facebook.com/MensenZeggenDingen/

ICARUS