VOX-POP

Collectief Explosief

De Zwitserse psychiater Carl Jung stelde ooit dat het omarmen van je schaduwkanten het hoogste niveau van individuele ontwikkeling is. Vanuit acceptatie van onze gebreken kunnen we groeien. We leven echter in een wereld waarin gestreefd wordt naar perfectie. Alles moet goed gaan, je mag nergens in falen en voor slechte gewoontes is geen plek. VOX-POP pleit juist voor ‘Het schitterende gebrek’. Een statement tegen de maakbare samenleving en voor het bevrijden van jezelf. En waarom zou jij jouw gebreken of donkere kanten niet in het licht laten? Het is immers een deel van jou.

 

VOX-POP nodigt jou daarom uit om tijdens het Icarus Festival jezelf te erkennen zoals je bent; met al jouw schitterende gebreken. Want onze imperfecties maken ons mens. En de meest prachtige dingen ontstaan uit het omarmen van onze gebreken. Het is als Kintsugi – de Japanse kunstvorm waarbij breuken in porselein of keramiek hersteld worden met goud. Door de gouden breuklijnen wordt het porseleinen kunstwerk juist meer waard. Omlijn jouw schaduwkant met goud, zet je gebrek op een voetstuk, eer alle delen van jezelf en vier samen met ons je onvolmaaktheid.

 

18:00 – 18:10 Huisdichter VOX-POP en Taalwetenschappen student Nicole Kaandorp

18:10 – 18:35 Workshop/lezing coach en Religiewetenschapper Vera Wolf

18:35 – 19:00 Inleiding & Geleide Meditatie Boeddhist

 

————

 

VOX-POP is de creatieve ruimte van de geesteswetenschappen, van de Universiteit van Amsterdam. Een plek waar kunst, theater, muziek, dans en wetenschap elkaar ontmoeten in een diverse culturele programmering. Speciaal voor het Icarus Festival stelde VOX-POP een programma samen waarin verschillende disciplines samenkomen.

18:00 – 19:00

Metabolic

www.voxpop.uva.nl

ICARUS