VLIEGLES IN EEN BLUSVLIEGTUIG
Burn-out voorkomen
Burn-outs zijn de laatste tijd vaak in het nieuws. Steeds meer mensen lijken er een te hebben. Sommige mensen lijken een beetje trots op hun burn-out: kijk eens hoeveel commitment ik kan opbrengen, ik ben er zelf aan onderdoor gegaan. Maar een echte burn-out is geen trofee, en zeker geen lolletje.

Voorkomen is beter dan genezen, dus. Maar hoe doe je dat? Wat is een burn-out eigenlijk? En hoe voorkom je dat je er zelf een krijgt?

Een burn-out krijg je van stress. Niet een beetje stress, maar voortdurende stress. Klinkt als iets wat jou niet gebeurt? Verkeerd gedacht. Leven in de stad legt al een stevige bodem, en als je een beetje ambitieus bent en ook nog je sociale media bijhoudt kom je al aardig in de gevarenzone.

Daarom gaan we in deze Icarus Vliegles de basis verkennen van omgaan met stress. We gaan kijken hoe stress eigenlijk werkt in het lichaam, en hoe het kan dat zoveel mensen burn-out krijgen. Die kennis ga je vervolgens toepassen op je eigen leven: wat bezorgt jou stress? Hoe ga je daarmee om? Welke rol heb je zelf? Hoe kun je herstellen van stress? En nog veel meer.

De hele workshop bouwen we op rond je eigen ervaringen. Die komen deels in een verrassend nieuw licht te staan. In 2,5 uur krijg je een aantal praktische handvatten aangereikt om gezonder om te gaan met de stress in jouw leven. Zo verklein je niet alleen de kans op een burn-out, je leven wordt er ook gewoon prettiger van. Een beetje stress is immers wel lekker, maar niet de hele tijd.

De vliegenier
Sjoerd van der Linden is ervaringsdeskundige op het gebied van stress en de gevolgen ervan. Zijn praktijk als freelance tekstschrijver en journalist was hem nooit genoeg, want eigenlijk had hij literaire ambities. Maar hard werken terwijl je eigenlijk iets anders wilt, dat hou je niet vol. Uiteindelijk kwamen de paniekaanvallen dagelijks en was het tijd om hulp te zoeken. Nu, vier jaar later, loopt hij een andere weg, onder meer als trainer in stressreductie en aandachtsontwikkeling binnen zijn praktijk De Padvinderij, en ook voor Vitamine Z.

Icarus Retraite Tickets

WANNEER
12 september 2018
19:00 tot 21:30

WAAR
De Ceuvel

HOEVEEL
Een kaartje kost € 25 euro (inclusief koffie, thee en fruit)
Koop hier je ticket!

Houd ook de Facebook-pagina van deze vliegles in de gaten.

ICARUS