2019: nieuwe kansen

12 jan, 2019 | Nieuwsbrief | 0 Reacties

Sinterklaas is het land weer uit en heeft hopelijk ieders schoentje weer rijkelijk gevuld. En mocht hij dit jaar je huisje voorbijgereden zijn, dan is dat natuurlijk zuur, maar ook een goede oefening: snoep is niet goed voor je en nog meer spullen maken je toch niet gelukkig.

Dus knoop een goed gesprek aan, ga de natuur in, lees een mooi boek, laat die ouwe koeien lekker in de sloot, zeg sorry ook al was het niet jouw schuld en help een medemens. Waarschijnlijk is het de Sint zelf die het meest gelukkig is op zijn verjaardag. Wij genieten na van het afgelopen seizoen, waarin we een aantal mooie activiteiten hebben neergezet.

Op 1 september trapten we af met een weergaloos Icarus Festival. In de Blender-reeks hebben we ons gebogen over mythes die onder millennials de ronde doen. De filosofische diners stonden in het teken van “te”: wanneer is iets “te”, en wat zegt dat eigenlijk? En er waren twee boeiende workshops over faalkunde en het voorkomen van burn-out.

Maar inmiddels zijn de meditatiecursus en de mindfulnesstraining afgelopen en de laatste restjes van het filosofisch diner opgewarmd en verorberd. Er staat ons nog 1 afsluitende knaller te wachten op 14 januari van niemand minder dan Lammert Kamphuis om dit jaar echt met een tof gevoel af te sluiten.

Achter de schermen zijn we alweer een tijdje volop bezig met het voorjaarsprogramma. Inhoudelijk kunnen we er nog niet al te veel over zeggen – behalve dan dat we in 2019 onze boodschap van imperfectionisme aan een groter publiek gaan vertellen. De tijd is er rijp voor. Hoe we dat gaan doen, dat vertellen we je gauw.

We wensen je fijne feestdagen en een kwetsbaar nieuwjaar!

Het imperfecte jaar 2018

De Sint heeft het land weer verlaten en hopelijk ook jouw schoentje rijkelijk gevuld. Wij kijken in elk geval terug op een prachtig jaar vol mooie activiteiten.

2019: nieuwe kansen

We wensen elkaar goede wensen toe en vragen terloops naar de goede voornemens: meer geluk, meer sport, meer vriendschap en gezonder eten. Het klinkt geweldig maar elk jaar dat we zulke antwoorden geven worden ze holler en ongeloofwaardiger. We zijn namelijk helemaal niet zo consistent en perfect als we zouden willen zijn.

We moeten het hebben over kwetsbaarheid

Ook in 2019 is de boodschap van Vitamine Z onverminderd urgent en actueel. Dat bleek wel weer uit de Arbobalans van TNO die eind januari uitkwam. Nederlandse werknemers zeggen meer te maken te hebben met ‘hoge taakeisen’ –  veel werk in weinig tijd. Tegelijkertijd...
ICARUS