Word ook imperfectionist

2 jun, 2019 | Event | 0 Reacties

De tofste baan. De verste reis. De plek waar niemand is geweest. De meeste volgers. Het mooiste lichaam. De hoogste cijfers. Het perfecte plaatje – anders tel je niet mee. Vermoeiend! Ben je ook zo toe aan een ander verhaal?

We leven in hysterische tijden. Alles moet hoger, sneller, meer en beter. We zijn doodsbang voor middelmatigheid en rennen ons daarom de benen uit het lijf. Maar is het wel haalbaar om altijd gelukkig, gezond, doelgericht en op de toppen van je kunnen te zijn?

Nee, dat is niet haalbaar. Laten we daar eerlijk over zijn. Laten we elkaar vertellen over wat er schuilgaat achter dat perfecte plaatje van onszelf. Elkaar ontmoeten zoals we echt zijn. Met alles wat erbij hoort: het geluk maar ook de pijn, de vreugde maar ook het verdriet, onze dromen maar ook onze twijfels.

Op zaterdag 24 augustus toveren we De Ceuvel in Amsterdam Noord om tot imperfectionistisch paradijs. Kom vanaf 14:00 uur als jezelf en dans alsof niemand kijkt tot we om 3:00 uur ophouden. Met muziek, theater, workshops, dans en lezingen vieren we dat we allemaal imperfect zijn. Iedereen is menselijk, en dat is prima. Klinkt aanlokkelijk? Word ook imperfectionist!

De komende weken hoor je meer over het programma. Like ons op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de Icarus Nieuwsbrief

* indicates required

Door een vinkje te zetten in de checkbox hieronder geef je ons toestemming om je eens in de maand onze nieuwsbrief te sturen. Hierin staat informatie over onze evenementen en inspirerende verhalen. Ook kunnen we je hierin vragen om een bijdrage te leveren aan de Stichting.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@vitamine-z.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Het imperfecte jaar 2018

De Sint heeft het land weer verlaten en hopelijk ook jouw schoentje rijkelijk gevuld. Wij kijken in elk geval terug op een prachtig jaar vol mooie activiteiten.

2019: nieuwe kansen

We wensen elkaar goede wensen toe en vragen terloops naar de goede voornemens: meer geluk, meer sport, meer vriendschap en gezonder eten. Het klinkt geweldig maar elk jaar dat we zulke antwoorden geven worden ze holler en ongeloofwaardiger. We zijn namelijk helemaal niet zo consistent en perfect als we zouden willen zijn.

We moeten het hebben over kwetsbaarheid

Ook in 2019 is de boodschap van Vitamine Z onverminderd urgent en actueel. Dat bleek wel weer uit de Arbobalans van TNO die eind januari uitkwam. Nederlandse werknemers zeggen meer te maken te hebben met ‘hoge taakeisen’ –  veel werk in weinig tijd. Tegelijkertijd...

Eindelijk groot, maar je weet het nog steeds niet

Als je begint met school, of met een studie, of met een baan, heb je een ideaal: over een jaar of twee weet ik wie ik ben en wat ik kan. Dan weet ik eindelijk wat ik wil. Maar is dat ook zo? En is het eigenlijk wel nodig om altijd te weten wat je wil? Icarus-oprichter Simeon maakte er samen met Wing Yan Man van 3310 School for Millenials de Holy Sh*t Show over, die op 7 maart plaatsvond op de Universiteit Twente Bedrijvendagen.

Zingeving is tastbaarder dan je denkt

Zingeving is een belangrijk thema in onze maatschappij. Het raakt aan geluk, en daarmee ook aan ongeluk en geestelijke problematiek als depressie en burn-out. Maar wat is zingeving eigenlijk? En wat is zin? Trouw-journalist Henk Steenhuis onderzoekt het thema in een reeks artikelen. Op 6 maart gaf hij een workshop voor de vrijwilligers van Icarus – als voorproefje op het Filosofisch Diner van 5 juni.

ICARUS