Bekijk ons imperfecte festivalprogramma

26 jun, 2019 | Event | 0 Reacties

We leven in een maatschappij waarin massa’s mensen die stelselmatig over hun eigen grenzen heen walsen, ongelukkig zijn, minder levensdrift hebben en zich mislukt, eenzaam en kwetsbaar voelen. Met ons Icarus Festival, 24 augustus op de Ceuvel, steken wij ons hoofd boven het maaiveld uit en kijken we hoe het anders kan. We brengen een ode aan de imperfectie. En daar hebben we een fraai programma voor neergezet dat we graag met je delen!

 

Met z’n allen rennen we een marathon zonder finish. En masse timmeren we aan die eindeloze weg van succes en perfectie. En niet zonder gevolgen. Het CBS geeft aan dat honderdduizenden Nederlanders last hebben van burn-out klachten. En zeker niet alleen de werkende veertiger heeft hiermee te maken. Ook onder jongvolwassenen is er een vloedgolf aan prestatiedruk, perfectionisme en burn-out. Laten we de imperfectie in het leven weer normaliseren. Laten we de onrealistische geluksnorm uitdagen. Kom naar het Icarus Festival op 24 augustus.

 

Programma /

Het Icarus Festival is een ode aan de imperfectie. We vieren het falen en doen dat met theater, filosofie, beeldende kunst en muziek.

Zo geeft filosoof Welmoed Vlieger een lezing over innerlijkheid en burn-out. Socioloog Ruut Veenhoven gaat dieper in op het menselijk geluk en schrijver Jan Drost brengt een ode aan het gebroken hart.

Stand-up comedian Jasper van der Veen geeft een kijkje in zijn imperfecte, maar hilarische leven. Theatercollectief Urland ontkoppelt zich van de millennial-tragiek in verontrustend stuk uit Urlaub; FuckUp Nights hebben hun beste faalverhalen verzameld van het afgelopen jaar en acteur Harry Piekema vertelt in de tragikomedie Hoogvlieger over Icarus en het labyrint van verlangens en idealen waar we altijd weer in verstrikt raken.

Muziek is er van onder meer Benjamin Fro, Valvetronic Brassband, Spreekuur en Samira’s Blues. DJ Socrates sluit de nacht met zijn wonderful wordly tunes.

Bekijk de hele line-up hier

 

Icarus Festival 2019 /

Zaterdag 24 augustus – 14.00 – 03.00 uur

De Ceuvel, Korte Papaverweg 2, Amsterdam

Ticketprijs € 15,- | Aan de deur € 17,50

Vroege vogels € 10,- (op = op!)

Meer info en tickets op de festivalpagina.

 

Meld je aan voor de Icarus Nieuwsbrief

* indicates required

Door een vinkje te zetten in de checkbox hieronder geef je ons toestemming om je eens in de maand onze nieuwsbrief te sturen. Hierin staat informatie over onze evenementen en inspirerende verhalen. Ook kunnen we je hierin vragen om een bijdrage te leveren aan de Stichting.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@vitamine-z.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Zingeving is tastbaarder dan je denkt

Zingeving is een belangrijk thema in onze maatschappij. Het raakt aan geluk, en daarmee ook aan ongeluk en geestelijke problematiek als depressie en burn-out. Maar wat is zingeving eigenlijk? En wat is zin? Trouw-journalist Henk Steenhuis onderzoekt het thema in een reeks artikelen. Op 6 maart gaf hij een workshop voor de vrijwilligers van Icarus – als voorproefje op het Filosofisch Diner van 5 juni.

2019: nieuwe kansen

We wensen elkaar goede wensen toe en vragen terloops naar de goede voornemens: meer geluk, meer sport, meer vriendschap en gezonder eten. Het klinkt geweldig maar elk jaar dat we zulke antwoorden geven worden ze holler en ongeloofwaardiger. We zijn namelijk helemaal niet zo consistent en perfect als we zouden willen zijn.

Eindelijk groot, maar je weet het nog steeds niet

Als je begint met school, of met een studie, of met een baan, heb je een ideaal: over een jaar of twee weet ik wie ik ben en wat ik kan. Dan weet ik eindelijk wat ik wil. Maar is dat ook zo? En is het eigenlijk wel nodig om altijd te weten wat je wil? Icarus-oprichter Simeon maakte er samen met Wing Yan Man van 3310 School for Millenials de Holy Sh*t Show over, die op 7 maart plaatsvond op de Universiteit Twente Bedrijvendagen.

Het imperfecte jaar 2018

De Sint heeft het land weer verlaten en hopelijk ook jouw schoentje rijkelijk gevuld. Wij kijken in elk geval terug op een prachtig jaar vol mooie activiteiten.

Word ook imperfectionist

Het perfecte plaatje – anders tel je niet mee. Vermoeiend! Ben je ook zo toe aan een ander verhaal? Kom dan op 24 augustus naar het Icarus Festival op De Ceuvel!

ICARUS