Meditatie voor drukke Amsterdammers

28 aug, 2019 | Event

Je wilt je dromen waarmaken en aan de verwachtingen voldoen. Je wilt de beste zijn, slim, dun, mooi, gevierd, met de tofste baan of de verste reis. Want als dat eenmaal is gelukt, dan zul je gelukkig zijn. Tot die tijd moet de zweep erover.

 

Natuurlijk wil je vooruit. Maar elke reis begint bij de voordeur. Elke verandering begint met wie je nu bent. Je kunt je daarvan afkeren. Dan wordt je weg naar de toekomst een gevecht. Of je kunt van die weg een ware reis maken, vol indrukken en avonturen.

In deze bijeenkomsten leer je stil te staan bij jezelf. Als je even niks hoeft, welke gedachten en gevoelens komen er dan op? Hoe ga je daarmee om? Wat gebeurt er in je lichaam? Kun je vrede sluiten met jezelf zoals je nu bent?

Sta stil en kijk. Met oefeningen uit de rijke traditie van het boeddhisme leer je jezelf gaandeweg beter kennen. Je gaat een relatie aan met wie je bent, zoals je bent. Zo creëer je een rijke voedingsbodem voor een bloeiende toekomst.
 
Ervaring met mediteren is niet nodig: je krijgt duidelijke instructies. Naast oefeningen krijg je ook wat theorie aangereikt. Er is ruimte voor je eigen inbreng en vragen.
 
Wanneer?
Woensdag 4, 11 en 25 september
19:30 – 21:00
 
Wat?
Meditatie met het oog op het dagelijks leven.
Begeleiding door Sjoerd
 
Waar?
De Ceuvel, boot 2k
 
Hoeveel?
Deelname is gratis; je kunt een donatie doen

 

Meld je aan voor de Icarus Nieuwsbrief

* indicates required

Door een vinkje te zetten in de checkbox hieronder geef je ons toestemming om je eens in de maand onze nieuwsbrief te sturen. Hierin staat informatie over onze evenementen en inspirerende verhalen. Ook kunnen we je hierin vragen om een bijdrage te leveren aan de Stichting.

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link Abonnement opzeggen te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@vitamine-z.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze privacypraktijken. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Het imperfecte jaar 2018

De Sint heeft het land weer verlaten en hopelijk ook jouw schoentje rijkelijk gevuld. Wij kijken in elk geval terug op een prachtig jaar vol mooie activiteiten.

2019: nieuwe kansen

We wensen elkaar goede wensen toe en vragen terloops naar de goede voornemens: meer geluk, meer sport, meer vriendschap en gezonder eten. Het klinkt geweldig maar elk jaar dat we zulke antwoorden geven worden ze holler en ongeloofwaardiger. We zijn namelijk helemaal niet zo consistent en perfect als we zouden willen zijn.

We moeten het hebben over kwetsbaarheid

Ook in 2019 is de boodschap van Vitamine Z onverminderd urgent en actueel. Dat bleek wel weer uit de Arbobalans van TNO die eind januari uitkwam. Nederlandse werknemers zeggen meer te maken te hebben met ‘hoge taakeisen’ –  veel werk in weinig tijd. Tegelijkertijd...

Eindelijk groot, maar je weet het nog steeds niet

Als je begint met school, of met een studie, of met een baan, heb je een ideaal: over een jaar of twee weet ik wie ik ben en wat ik kan. Dan weet ik eindelijk wat ik wil. Maar is dat ook zo? En is het eigenlijk wel nodig om altijd te weten wat je wil? Icarus-oprichter Simeon maakte er samen met Wing Yan Man van 3310 School for Millenials de Holy Sh*t Show over, die op 7 maart plaatsvond op de Universiteit Twente Bedrijvendagen.

Zingeving is tastbaarder dan je denkt

Zingeving is een belangrijk thema in onze maatschappij. Het raakt aan geluk, en daarmee ook aan ongeluk en geestelijke problematiek als depressie en burn-out. Maar wat is zingeving eigenlijk? En wat is zin? Trouw-journalist Henk Steenhuis onderzoekt het thema in een reeks artikelen. Op 6 maart gaf hij een workshop voor de vrijwilligers van Icarus – als voorproefje op het Filosofisch Diner van 5 juni.

ICARUS