VOND  VOOR HET

EERST PLAATS OP

28 AUGUSTUS 2021

 

 

Tickets Icarus Festival

OMWEG

OMWEG?? Jah, omweg. Een Ode aan het Ongemak. Een ode aan alles wat er nu niet, net niet, straks nog, overmorgen toch of vooralsnog KAN.

Toen alle maatregelen een Icarus Festival onmogelijk maakten— terwijl eenieder nog wel een omweg naar huis mocht nemen. Een tocht over steigers, langs boten, door verwaarloosde straten, met een potje bier in de hand en een pauze met waterzicht. Vanaf het terras van De Ceuvel liep je om naar huis.

In elke hoek school ongemak. Op muzikale wijze vertolkt, in de ontmoeting met een vreemde -met hoofdletter V-, het kwijtraken van de route (was die er?) en ‘t tegenkomen van jezelf in dichtvorm.

Op grappige, serieus schurende en licht ongemakkelijke wijze werd je uitgenodigd te dealen met de dingen die we toen (?) eenmaal (?) allemaal (?) voor onze kiezen kregen.

Beleefde je het ongemak door haar stiekem van een afstandje te begluren of recht in het gezicht te staren. Op uitvergroot formaat en subtiel verstopt. Luid lachend of gedurende een net iets te lange stilte. Grinnikend? Grienend? Gretig?

Kortom: Een Omweg waar je mee thuis kon komen…

Volg ons op Instagram voor meer ongemak

AUDIOTOUR: WEES TOEGERUST!

Voor de zekerheid willen we je verzoeken een opgeladen telefoon en eigen oortjes mee te nemen. Voor het geval de wereld stilvalt en alles wat er binnen veilige kaders kan beperkt is tot het luisteren naar ongemak- Of gewoon omdat een in-ear-begeleiding van een deel van je omweg een magische ervaring is.

ETEN, MOET DAT?

Je belandt mogelijk via de website van het CEUVEL CAFE op deze website en/of wij sturen je daarheen om jezelf toegang te verschaffen tot de OMWEG. Daarmee willen we je allerminst verplichten een hapje te eten. WEL is er een tafeltje voor je gereserveerd vanaf binnenkomst. EN het is een mooi startpunt waar het thema theatraal ingeluid wordt. DUS met klem aanbevolen gebruik te maken van dat tafeltje, zodat je voorzichtig – en niet allemaal tegelijk – aan de OMWEG naar huis begint.

STADSPAS?

Ook met Stadspas ben je van harte welkom! Op vertoon loop je ZO door – en het CEUVEL Café biedt altijd, dus ook deze dag een speciaal StadsPasmenu aan.

OVER ICARUS

Je bent jong en je wilt een geslaagd en gelukkig leven. Een te gekke baan, veel vrienden, reizen, festivals, fit, slim en mooi zijn. Alles tegelijk en het liefst perfect, dus je rent maar door. Maar is het haalbaar?  

De mythologische Icarus kreeg vleugels waardoor hij een oneindige vrijheid beleefde.  Onbewust van zijn eigen grenzen vloog hij steeds hoger naar de zon. Hierdoor smolten zijn vleugels en stortte hij in zee. Icarus staat symbool voor de doorgeslagen ambitie van onze generatie. Voor imperfectie en kwetsbaarheid is weinig ruimte.         

Icarus Amsterdam zoekt de kwetsbaarheid van het leven juist op. Met dit project bieden wij een tegengeluid in een samenleving waarin burn-outs en depressies steeds vaker voorkomen. Met een jaarlijks terugkerend festival en andere events – gevuld met kunst, filosofie en muziek – vieren we het falen en leren we op een gezonde manier omgaan met de vrijheid én de grenzen van onze vleugels.  

Word ook imperfectionist. Icarus.

OVER DE CEUVEL

Duurzame broedplaats de Ceuvel biedt werkplekken aan creatieve en groene ondernemers en fungeert als ontmoetingsplek en cultureel centrum rondom duurzaamheid en maatschappelijke transitie. Icarus Amsterdam houdt zelf ook kantoor op deze prachtige plek.

ICARUS